top of page

  

Mitt fulle navn er Riborg Helene Moland, men man har alltid kalt meg Helene. På fransk blir det uttalt «Ellén».Jeg er oppvokst i en stor søskenflokk på Nordstrand i Oslo. Etter musikklinje på Foss dro jeg til Frankrike som au pair for å lære fransk. Så ble det studier i fransk og en lang kunstutdannelse i Paris. Parallelt fikk jeg familie. Mine 2 barn har algerisk far, men flyttet begge som tenåringer fra Paris til Oslo, og har etablert seg der med norske partnere.

 

Jeg har i alltid drevet med mye forskjellig. I tidligere år elsket jeg å kjøre rundt i Norge som reiseleder for franske turister, eller jeg jobbet som pleieassistent på Ullevål; dette var i skoleferiene mens min mor passet barna.  I 12 år hadde jeg den norske barnehagen her i Paris-området, og i alle år har jeg undervist forelskede franskmenn i norsk  (forelsket i Norge eller i en norsk jente !)
 

Prosjekt Leilighet i Paris startet i 2005. Jeg hadde lyst til å leie ut til norske turister og valgte meg Oberkampkvartalet fordi det er et levende og artig strøk og ikke som turiststrøkene i Paris hvor det er flere turister enn Parisere.  Dessuten ligger det nært der jeg selv bor slik at det er lett for meg å følge opp.  Her har jeg gjort alt fra a til å, innredning og design, oppussing, markedsføring, ”salg” og organisering av opphold, taxisjåfør, guide,  sengetøyvask,  rengjøring, og reparasjoner…  Men jeg får også hjelp av min trofaste perle, Olesea, som opprinnelig er fra Moldova. Senere år har jeg også fått god hjelp av min samboer Erik, både med nettsiden, oppussing og reparasjoner.

Erik og jeg har nå et hus på landet (i Bourgogne) hvor jeg endelig har et atelier hvor jeg jobber med mine kunstprosjekter. Her er det mye å pusse opp, og kanskje blir det så fint en dag at vi kan leie ut her også!

Som kunstner bruker jeg mitt første navn, oppkalt etter en tipp-tipp-tippoldemor, som jeg er veldig stolt av : Riborg. Etter at vi nå i mai 2023 har pusset opp leiligheten,  har vi gjort det slik at jeg kan stille ut bilder der. Leiligheten har så fint lys, så bildene virkelig kommer til sin rett!  Nå er det bilder der fra min siste utstilling  (februar 23) som het Mandorla. 
 
Musikken er også viktig for meg. Nedenfor ser du en video fra min første konsert i desember 19  
i Galleriet Oeil de huit. Det var med  gitaristen Bob Bonastre..

bottom of page