top of page
cropped-porte-principale-perelachaise-1-

Oberkamfp-kvartalet er fullt av kaféer, barer, restauranter og en del nattklubber, og til og med en på taket med utsikt ut over alle hustakene i Paris  (Le Perchoir). Her finner du også en rekke små og store matbutikker, bakerier, deriblant et av de beste orientalske bakerier du kan finne i Paris (La Bague de Kenza), slaktere, vinbutikker, koselige bokhandlere, fantastiske blomsterbutikker, små kule butikker og gamle rotebutikker, små designbutikker, kunstneratelierer, gallerier og kultursenter med aktiviteter og utstillinger. 

Det nyåpnede Atelier des Lumières ligger bare et par kvartaler bort i Rue st Maur og byr på en fantastisk kunstopplevelse for selv den ikke-kunstinteresserte.


Her finnes Parisere fra hele verden; og representanter fra de fleste religioner.
Strøket er veldig populært blant studenter og kunstnere.

Bellevilleparken er verdt et besøk der den ligger i en bratt skråning; alltid blomstrendre og vakker; også midt på vinteren, og på toppen har du flott utsikt over nesten hele Paris. Fint med en kveldstur her (selv om du da må gå opp fra baksiden, for parken er stengt på kveldstid), og se Eiffeltårnet som blinker som en diamant i de 10 første minuttene av hver hele time når det er mørkt. Det er også 3 hyggelige restauranter med ute-og inneservering, hvor man kan spise eller ta et glass.

Gravlunden Père Lachaise ligger heller ikke langt unna. Den helt spesielle stemningen her er flott å kjenne på. Her ligge mange kjente personligheter; Molière, Chopin, Edit Piaf, for å nevne noen; Jim Morrison får alle amerikanerne hit; (stenger hver dag kl 17.30)

Gå ikke glipp av et av markedene i lokalmiljøet; Mellom Belleville og Menilmontant har vi tirsdag og fredag morgen Paris’ lengste marked. Her er det folkelig og billig; stort sett frukt og grønt, rare alt-mulig-handlere, og billige klær, og mye folk og stemning. På samme dager finner du, om du går nedover rue Jean Pierre Timbaud eller rue Oberkampf, markedet som ligger på den overbygde Canal St Martin, et  mer variert og utvalg og fokus på kvalitet  (markedene ryddes bort ved 14-tiden).

vangogh_adl_02_bd.jpg
12194520_10153633061075900_9024353485356
img_4800.jpg
bottom of page